Dansend door Vivaldi’s Vier Jaargetijden

Op zondag 31 mei 2015 voerden 35 dansers van de selectie van Dansstudio OVKB samen met 8 musici van het Cugnon Project in theater ZIMIHC Zuilen (Utrecht) een eenmalige productie van de Vier Jaargetijden van Vivaldi op. Voor deze voorstelling is een speciale choreografie gemaakt: De kunstvormen klassiek ballet, moderne dans en kamermuziek kwamen samen in één bijzondere productie waarin verder werd gegaan dan het enkel muzikaal begeleiden van de dansers: de musici waren een wezenlijk onderdeel van de choreografie. Het één was onlosmakelijk verbonden met het ander. De choreografie reageerde op de muziek en vice versa; een onvergetelijke ervaring voor dansers, musici én publiek.

De selectie groepen van Dansstudio OVKB zijn getalenteerde dansers in de leeftijd van 8 t/m 19 jaar. Een aantal van hen hebben het voornemen door te stromen naar een professionele balletacademie; bv het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Nationale Ballet Academie in Amsterdam. Inmiddels hebben al een groot aantal leden van de selectie groepen deze weg gevonden.

Het Cugnon Project is een samenwerking van zeer getalenteerde conservatoriumstudenten en professionele musici die elkaar inspireren door samen muziek te maken en regelmatig concerten te geven. De genoemde getalenteerde aankomende musici zijn veelal prijswinnaars van concoursen als Prinses Christina Concours, Iordense Viooldagen en Oscar Backconcours. Daarnaast spelen professionele musici mee die hun sporen in de muziek al hebben verdiend. Zij zijn allen docent aan één van de Nederlandse conservatoria en daarnaast spelen zij in o.a. Combattimento, Het Nederlands Kamerorkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Eén van hen is zelfs concertmeester van het Radio Philharmonisch Orkest.

De voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door: