Grimmig & Anders

Op 13 maart 2022 organiseerde Stichting OVKB Producties de theater dansvoorstelling “Grimmig & Anders”. Aan dit multidisciplinaire project werkten de selectiegroepen van Dansstudio Olga van Koningsbrugge, diverse choreografen, regisseur Merel Naaijkens, Helma Hartman, Magali Duindam, Berre de Jong, Vera Loef en Jitske van der Zee mee.

Grimmig & Anders is een multidisciplinaire dansvoorstelling gebaseerd op de vergeten sprookjes; Het zijn verhalen die we van naam wellicht kennen, maar enigszins in de vergetelheid zijn geraakt. Deze prachtige, klassieke sprookjes mogen niet vergeten worden. Door verhalen te vertellen en al dansend te beleven, blijven ze bestaan en leren we ervan. Verhalen vormen de pilaren van onze culturele ontwikkeling.

De selectiegroepen van Dansstudio Olga van Koningsbrugge zijn getalenteerde jonge dansers die veelal het voornemen hebben door te stromen naar een professionele balletacademie.   

Merel Naaijkens (Mythos, Bach danst, A Writers Mind, Night at the Museum) was verantwoordelijk voor concept, idee en artistieke leiding.

Helma Hartman (fluitist), Magali Duindam (zang), Berre de Jong (make up), Vera Loef (kostuum) en Jitske van der Zee (beeldende vorming) hadden ook een belangrijke inbreng in de voorstelling, ieder vanuit hun eigen expertise.

Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door: