Mythos

Op 10 november 2019 organiseerde Stichting OVKB Producties de theater dansvoorstelling “Mythos”. Aan dit multidisciplinaire project werkten de selectiegroepen van Dansstudio Olga van Koningsbrugge, diverse choreografen, regisseur Merel Naaijkens, Houtens theatervormgeefster Inge de Jong, Houtens bodypercussioniste Fredrike de Winter en de Houtense zangeres Ria Frowijn mee.

Mythos is een multidisciplinaire dansvoorstelling gebaseerd op de Griekse mythen; verhalen die al een paar duizend jaar een inspiratiebron zijn voor kunst, muziek, literatuur, dans en theater. In de voorstelling Mythos zijn stukken te zien over liefde en magie, maar ook over woede, jaloezie, schoonheid en lijden.

De selectiegroepen van Dansstudio Olga van Koningsbrugge zijn getalenteerde jonge dansers die veelal het voornemen hebben door te stromen naar een professionele balletacademie.   

Merel Naaijkens (Bach danst – dans icm kamermuziek, A Writers Mind – dans icm schrijfkunst, Night at the Museum – dans icm beeldende kunst) was verantwoordelijk voor concept, idee en artistieke leiding.

Inge de Jong (Houtense Helden, de Vliegende Speeldoos, Studio 26, AVIV Dance Company en de Nederlande Musical Academie), was verantwoordelijk voor decor en kostuums.

Fredrike de Winter (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Haags Conservatorium) is slagwerker, zangeres en bodypercussionist.

Ria Frowijn (muziekdocente, voormalig directrice Kathedrale Koorschool te Utrecht) zong live en was onderdeel van de choreografie.

Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door: