Night at the Museum

Stichting OVKB Producties organiseerde op 18 november 2018 in Theater aan de Slinger in Houten de multidisciplinaire theater dansvoorstelling “Night at the Museum”. In deze productie ging de bewaker van het museum, de nachtwacht, in zijn nachtelijke ronde de zalen door waarbij kunstwerken tot leven kwamen. De schilderijen en beelden gingen over in dans. Maar er werden ook werken van de scheppende kunstenaar in dansvorm tot uiting gebracht.

Voor dit samenwerkingsproject werden er crossovers gemaakt tussen de diverse kunstdisciplines. Daarbinnen werd gezocht naar overeenkomsten en verschillen waarbinnen het eindproduct; de voorstelling, gecreëerd werd.

In de voorstelling werd het werkproces van een kunstenaar uitgebeeld.

De selectie groepen van Dansstudio OVKB zijn getalenteerde dansers in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar. Een aantal van hen hebben het voornemen door te stromen naar een professionele balletacademie.  Inmiddels hebben al een groot aantal leden van de selectie groepen deze weg gevonden.

Merel Naaijkens was verantwoordelijk voor het gehele concept, idee en artistieke leiding. Merel is een zeer getalenteerde creatieve choreografe en regisseur. De multidisciplinaire voorstellingen “Bach Danst” (dans en kamermuziek) en “A Writers Mind” (dans en schrijfkunst) zijn van haar hand.

Inge de Jong (Houtense Helden), was verantwoordelijk voor decor en kostuums. Zij heeft al voor tientallen theaterdansproducties de vormgeving verzorgd (Vliegende Speeldoos, Studio 26, AVIV Dance Company, de Nederlandse Musical Academie).

Victor Stok is percussionist, djembe speler, docent en muziekspecialist.

Dorothee Dijkhuis ( o.a. Kunst Om de Hoek), was verantwoordelijk voor de brug tussen dans en kunst.

Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door: