A Writer’s Mind

Stichting OVKB Producties organiseerde de productie “A Writers Mind”: een multidisciplinair project waaraan de selectiegroepen van Dansstudio OVKB, regisseur Merel Naaijkens, schrijver David van den Bosch, musici van Stichting Cugnon Project en de Houtense kunstenares Maurille de Smalen meewerkten. Deze partijen creërden samen een bijzondere voorstelling welke op 5 november 2017 in Theater aan de Slinger in Houten opgevoerd is.

De selectie groepen van Dansstudio OVKB zijn getalenteerde dansers in de leeftijd van 8 t/m 19 jaar. Een aantal van hen hebben het voornemen door te stromen naar een professionele balletacademie (bv het Conservatorium in Den Haag en de Nationale Ballet Academie in Amsterdam).  Inmiddels hebben al een groot aantal leden van de selectie groepen deze weg gevonden.

Merel Naaijkens was verantwoordelijk voor het gehele concept, idee en artistieke leiding. Merel is een zeer getalenteerde creatieve choreografe en regisseur. De multidisciplinaire voorstelling ‘Bach Danst” (dans icm kamermuziek) is van haar hand.

David van den Bosch is schrijver, dichter, verhalenverteller en theatermaker. Hij is onder meer de helft van vertellersduo Dá Fhili. Maakte met Toneelgroep Kanalje de voorstelling “De veelzijdige dood van meneer Martens”. Daarnaast was hij de eerste stadsdichter van Amersfoort. David heeft voor de dansers een workshop verzorgd waarbij de vertaalslag van tekst naar dans/theater gemaakt wordt.

Stichting Cugnon Project is een samenwerking van zeer getalenteerde conservatoriumstudenten en professionele musici die elkaar inspireren door samen muziek te maken en regelmatig concerten te geven. De genoemde getalenteerde aankomende musici zijn veelal prijswinnaars van concoursen als Prinses Christina Concours, Iordense Viooldagen en Oscar Backconcours. Daarnaast spelen professionele musici mee die hun sporen in de muziek al hebben verdiend. Zij zijn allen docent aan één van de Nederlandse conservatoria en daarnaast spelen zij in o.a. Combattimento, Het Nederlands Kamerorkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Maurille de Smalen is kunstenares, mode ontwerpster (oa het merk Jack Rabbit Spring) en oprichter van The Wild Society. Dit is een organisatie die bedrijven en managers coacht bij problemen via creatieve denkprocessen. Maurille was verantwoordelijk voor decor.

De voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door: