Bach Danst

Stichting OVKB Producties organiseerde op 6 november 2016 een bijzondere voorstelling in Theater aan de Slinger te Houten waar de selectiegroepen van Dansstudio OVKB samen optraden met musici van Stichting Cugnon Consort.

“Bach danst” is een productie waar dansers uit de selectiegroepen van de Dansstudio en ex-leerlingen die nu aan één van de dansacademies studeren, samen optreden met musici van het Cugnon Consort. De selectie groepen van Dansstudio OVKB zijn getalenteerde dansers in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar. Een aantal van hen hebben het voornemen door te stromen naar een professionele balletacademie als het Conservatorium in Den Haag en de Nationale Ballet Academie in Amsterdam.

Stichting Cugnon Consort is een kamerorkest bestaande uit zeer getalenteerde conservatoriumstudenten en professionele musici die elkaar inspireren door samen muziek te maken en regelmatig concerten te geven. De genoemde getalenteerde aankomende musici zijn veelal prijswinnaars van concoursen als het Prinses Christina Concoursen. Daarnaast spelen professionele musici mee die hun sporen in de muziek al hebben verdiend. Zij zijn allen docent aan één van de Nederlandse conservatoria en spelen daarnaast in oa het Nederlands Kamerorkest, Nederlands Philharmonisch en het Radio Philharmonisch Orkest.

Door het samenbrengen van beide kunstvormen ontstond een bijzondere chemie tussen danser en musicus. De musici waren een wezenlijk onderdeel van de choreografie. Het één was onlosmakelijk verbonden met het ander. De choreografie reageerde op de muziek en vice versa. Een onvergetelijke ervaring voor dansers, musici én publiek.

Voor dit samenwerkingsproject werden choreografieën geschreven voor klassiek ballet en moderne dans op de prachtige symfonieën van Bach. Deze muziek werd tijdens de uitvoering live gespeeld door de leden van het Cugnon Consort.

Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door: